Speel nooit kat en muis als je een muis bent - Ian Walsh

Amerikaanse Korthaar

Kenmerken

AmerikaanseKorthaar

Uiterlijk

De Amerikaanse korthaar heeft een middelgroot tot groot stevig gebouwd lichaam dat langer dan hoog is. Deze kat heeft een brede borst met brede schouders. De gespierde poten zijn gemiddeld van lengte en hebben een zware beenderstructuur met krachtige grote en ronde voeten. Deze kat wordt alleen in natuurlijke kleuren gefokt: zwart, rood, blauw en crème. Al dan niet met witte aftekeningen en of met tabbytekening en een zilveren ondervacht. De Amerikaans Korthaar bestaat ook in effen wit, kleuren zoals chocolate zijn niet toegestaan. De ogen van deze kat zijn groot en rond en staan licht schuine geplaatst. De kleuren zijn helder goudkleurig, groen. Bij witte variëteiten blauw, goudkleurig of odd-eyed.  Klik op de link als je op zoek bent naar een asiel in uw buurt.  

Karakter

De Amerikaanse Korthaar is een evenwichtige intelligente kat die soms wat brutaal kan zijn. Ze heeft een makkelijk karakter en is verknocht is aan haar baasje. De Amerikaanse Korthaar is een gezelschapsdier, de kat is speels en sportief. Het is een echte buitenkat die zich graag jaagt. Deze kat heeft veel ruimte nodig.

Geschikt voor op een appartement

Neen, deze kat heeft veel ruimte nodig

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen

Verzorging

Gemakkelijk: een wekelijkste borstelbeurt volstaat voor deze kat. Tijdens de rui gebruik je best een massagehandschoen of rubberen borstel.