Er bestaan maar twee manieren om te ontsnappen uit de triestheid van het bestaan: muziek en katten - Albert Schweitzer

Bengaal

Kenmerken

BengaalUiterlijk

De Bengaal heeft een geel-oranje kleur met bruine of zwarte vlekken of strepen. De vacht van deze kat is dik, glad en voelt enorm zacht aan. De kop is in verhouding met de rest van het lichaam klein. De ogen zijn groot en amandelvormig. Rond de ogen zit een zwarte kring. De Bengaal heeft kleine oren die naar voren zijn gericht. Kleuren: bruin, seal lyncx point en sepia sela mink tabby.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Bengaal.  Daar vind je een overzicht van verschillende cattery's op de kaart waar je terecht kan voor een Bengaal.

Karakter

De Bengaal is een vriendelijke, nieuwsgierige en intelligente kat die dol is op water. Bengalen zijn gek op aandacht en zijn erg speels. Ze kunnen zichzelf goed bezighouden. De meeste Bengalen zijn echter geen schootkatten. Kopjes geven en spelen is genoeg voor ze. Ze gaan liever achter een vliegje aan dan bij je op schoot te zitten.
De Bengaal gaat goed samen met andere katten, het liefst met actieve katten. Honden in huis is over het algemeen ook geen probleem. De Bengaal past zich snel aan nieuwe huisdieren of een andere omgeving. Veel Bengalen worden, net als vele andere raskatten, binnengehouden.

Geschikt voor een appartement

De Bengaal kan op een appartement als hij er genoeg speelmogelijheden heeft en u hem veel aandacht geeft Een grote ren buiten is aangeraden.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, de Bengaal is gesteld op gezeldschap.

Verzorging

De Bengaal heeft weinig vachtverzorging nodig. Veel borstelen is niet nodig. Nagels regelmatig bijknippen en oren reinigen.