Wie met katten speelt, weet dat hij gekrabd kan worden - Miguel de Cervantes Saavedra

Britse Korthaar

Kenmerken

kattenrassen

Uiterlijk

De Britse Korthaar heeft in verhouding kleine oren en grote ronde ogen. Deze katten hebben erg bolle wangen. Het is een grote, gespierde kat met een korte, dikke staart waarvan de top lichtjes afgerond is. Vroeger kwam de Britse Korthaar voornamelijk in de kleur blauw voor. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren: lilac, crème, chocolate, cinnamon, schildpad met wit, zilvertabby... De Britse Korthaar heeft een korte en dichte vacht die niet plat tegen het lichaam ligt.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Britse Korthaar.  Daar vind je een overzicht van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd.

Karakter

Britse Kortharen staan bekend voor hun intelligentie en grote leercapaciteit en hebben een aangenaam humeur. Deze katten zijn verdraagzaam en vriendelijk en hebben een groot aanpassingsvermogen. Ze wordt best binnenshuis gehouden. Een Britst Korthaar vraagt niet veel aandacht maar zal je wel laten weten als ze aandacht nodig heeft, meestal door even te miauwen. Deze kat zal "bij" je komen zitten, eerder dan "op" je. De Britse Korthaar houdt ervan om genknuffeld te worden maar houdt er niet van opgetild te worden. Ze kunnen goed omgaan met andere katten, honden en kinderen. Ze volgt de huiselijke activiteiten van op afstand.

Geschikt voor op een appartement

Ja

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Ja! De Britse korthaar kan tegen alleen zijn. Deze katten kunnen zich goed zelf bezighouden en liggen soms uren ergens te slapen.

Verzorging

De Britse korthaar heeft een wekelijkste borstelbeurt nodig. In de ruiperiode is een rubberen borstel handig om dode en losse haren eenvoudig uit de vacht te verwijderen. Nagels van deze kat moeten regelmatig geknipt worden. Voor de oren gebruik je oorcleaner voor katten die je in moet masseren en nadien met een tissue verwijderen.