Liefde is je een kater drinken omwille van een poes." - C. Eyckmans

Cornish Rex

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Cornish Rex is een elegante, gespierde kat met lange poten en staart. Ook de kop is vrij lang en de oren zijn groot en rechtopstaand. De Europese Cornish Rex heeft een vollere vacht en is wat groter. De Amerikaanse Cornish Rex is extremer van type, is kleiner en fijner gebouwd, heeft grotere oren en een dunnere vacht. De vacht van de Cornish Rex is zeer kort en meer gegolfd dan gekruld en bestaat alleen uit kroonharen en donsharen, de normale langere dekharen ontbreken. De snorharen en wimpers zijn gekruld.
De Cornish rex mag alle vachtkleuren hebben, dus ook de Siamese aftekeningen kunnen we bij dit ras aantreffen. De meest voorkomende kleuren bij de Cornish Rex zijn effen zwart en blauw met of zonder witte vlekken of tabbytekeningen in de vacht, maar ook torties en overwegend witte katten worden relatief vaak op shows uitgebracht. De kleur van de ogen is groen of geel (blauw bij siamese aftekening) en hoort in harmonie te zijn met de vacht kleur. Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Cornsish Rex.  Daar vind je een hobbyfokker van dit specifiek ras in uw regio!

Karakter

De Cornish Rex is aanhankelijk en mensgericht. Het zijn levendige en intelligente katten, die zeer aanwezig zijn. Ze houden er niet van om alleen te zijn. Cornish Rexen zijn zeer verdraagzaam tegenover andere katten, honden en kinderen. Ze liggen graag op warme plekjes in huis of op schoot. De katten zijn aanhankelijk, intelligent en levendig. Verder kunnen ze ook bijzonder ondeugend zijn en zijn het gelukkigst met een speelmaatje om hen heen. Hij heeft een doordringende stem.

Geschikt voor op een appartement

Ja, een Cornish Rex kan goed binnen leven vermits hij niet goed tegen de koude kan.

Geschikt om lange tijd alleen te zitten

Neen, een Cornisch Rex heeft er een hekel aan om alleen te zitten

Verzorging

De zachte, korte vacht van deze kat verhaart amper en is goed in conditie te houden. Het volstaat om deze ongeveer één keer per week te borstelen met een zachte borstel.