Speel nooit kat en muis als je een muis bent - Ian Walsh

Devon Rex

Kenmerken

DevonRexUiterlijk

De Devon Rex heeft een vacht die zeer kort en gekruld of gegolfd is, met vaak weinig beharing op de buik en hals. Devon Rex katten hebben een slank en gespierd lichaam met een brede borst, lange slanke poten en een lange staart. Het kopje is breed en wigvormig met grote ovale ogen en grote laaggeplaatste oren, de hals is lang en slank. Alle vachtkleuren zijn toegestaan bij de Devon Rex.  Kies op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Devon Rex.  Daar vind je een hobbyfokker uit uw regio!

 

Karakter

Devon Rex katten zijn inteliggente katten, erg gericht op mensen, en hebben veel aandacht nodig. Door deze sterke mensgerichtheid kunnen ze gemakkelijker kunstjes leren (zoals apporteren van propjes). Devon Rexen zijn erg speels en aanhankelijk en hebben een zachtaardig karakter. Devon rexen zijn door hun karakter geschikte gezins katten en gaan goed met andere katten, honden en kinderen. De Devon Rex kan geen lange tijd alleen zijn. Hij kan perfect leven op een appartement. Devon Rexen gaan gewoonlijk goed om met andere katten, maar ook met honden kunnen de meeste het prima vinden

Geschikt voor een appartement

Ja, vermits dit een kouwelijke kat is

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, deze kat is zeer gericht op mensen

Verzorging

De verzorging van een Devon Rex is gemakkelijk! Verwijder met de hand de losse haren van deze kat en wrijf de vacht glanzend met een zeemvel.