Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft - Alfred Adler

Egyptische Mau

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Egyptische Mau is een gevlekte raskat van een gematigd oriëntaals type. Hij heeft fijne elegante poten die lang zijn in verhouding tot het lichaam. De achterpoten zijn langer dan de voormpaten. De Egyptische mau kan erg hard lopen en goed klimmen. De staart is van gemiddelde lengte en heeft een afgeronde top. Het is een elegante kat met een korte zijdezachte gevlekte vacht. De Egyptische Mau heeft op elke wang een mascaralijn en een merkteken tussen de oren. De kop is wigvormig met relatief grote oren. De ogen zijn groot en amandelvormig bovenaan en rond onderaan.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Egyptische Mau.  Daar vind je een hobbyfokker voor dit specifieke kattenras in uw regio!

Karakter

De Egyptische Mau is een sociale levendige kat die graag speelt en ravot. Het is een kat met een eigen willetje. Deze kat is erg nieuwsgierig en houdt ervan om gedragen te worden. De Egyptische Mau is erg gesteld op familie en wil lid zijn van het gezin. Het is een aanhankelijke kat, ze eist de aandacht op, en is erg trouw is aan zijn baasje. Ze hechten zich vaak aan één persoon. De Egyptische Mau vraagt veel aandacht.

Geschikt voor op een appertement

Neen, een Egyptische Mau met veel ruimte hebben en kunnen klimmen en springen.
 

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, deze katten hebben veel aandacht nodig en zijn niet graag alleen

Verzorging

Wekelijks borstelen is voldoende om de vacht te onderhouden. Scherpe nagels regelmatig bijknippen en oren reinigen met oorcleaner.