Liefde is je een kater drinken omwille van een poes." - C. Eyckmans

Exotic

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Exotic ziet er uit als een Pers met een kortharige vacht. Het is een stevige kat met een lieve kop en grote ronde ogen die wijd uiteenstaan in het ronde gezicht. De Exotic heeft een dikke, zachte vacht. De neus is kort en de wangen zijn vol van vorm. De ogen van deze kat zijn stralend van kleur, groot, rond en vol, ze staan recht in de kop geplant en ver uiteen waardoor de kop een lieve expressie krijgt. Het lichaam van de Exotic is compact en gedrongen. De kat heeft korte, stevige, dikke, rechtstaande poten. De vacht van deze kat is dicht ingeplant, stevig maar zacht aanvoelend en weelderig. Kleuren zijn zwart, blauw, rood, crème chocolate, en lila.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Exotic.  Daar vind je een een hobbyfokker in uw regio!

Karakter

Exotics hebben een rustig, aanhankelijk en lief karakter. In feite hetzelfde karakter als een Pers. Een Exotic is een trouwe rustgevende en loyale gezinsgenoot. Ze zijn makkelijk in de omgang en niet makkelijk van hun stuk te brengen. Ze zijn erg aanhankelijk en niet opdringerig. Een Exotic is beleefd en vraagt op een lieve manier om aandacht door iemand aan te kijken of zachtjes te miauwen.
De meeste Exotics vinden het heerlijk om veel geaaid te worden, op schoot te liggen en dicht bij hun eigenaar te zijn. Exotics zijn erg sociale dieren. Ze zijn een stukje speelser dan een zuivere pers. Deze kat kan goed overweg met andere katten en ook honden en kinderen zijn geen probleem. Ze functioneren prima in een gezin waarin meerdere huisdieren aanwezig zijn en zullen niet vaak last hebben van jaloezie of territorium gedrag. Een Exotic is niet uitbundig als de Siamees maar zeker zo aanhankelijk en dan op een veel ingetogener en bescheidener manier.

Geschikt voor op een appartement

Deze kat kan op een appartement.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Deze kat verdraagt het niet om alleen te zijn. Hij is aanhankelijk en heeft behoefte aan de aanwezigheid van zijn baasje.

Verzorging

De vacht van deze kat is met een minimale verzorging in goed conditie te houden. Een maal per week borstelen met een zachte borstel en nadien doorkammen met een grove kam is voldoende.