De functie van een kat is zitten en bewonderd worden - Georgina Stickland Gates

German Rex

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De German Rex is een kat van gemiddelde grootte. De kopvorm is vrij rond, de neuslijn vertoont een lichte welving en de oren en ogen zijn gemiddeld van grootte. De snorharen van deze kat zijn korter dan normaal en gekruld. De kleur van de ogen moet assorteren met de kleur van de vacht. De vacht van de German Rex is kort en gekruld of gegolfd en bestaat uit kroonharen en donsharen, de normale dekharen ontbreken. De vacht van de German Rex voelt extreem zacht aan en verhaart nauwelijks. Alle kleuren zijn mogelijk.  Klik op de volgende link voor een asiel in uw regio! 

Karakter

De German Rex is een vriendelijke kat met een speels karakter. Deze kat is actief en doet graag met alles mee wat het baasje doet. De German Rex is kan goed overweg met kinderen. Buitenshuis is de German Rex erg dominant. Ten opzichte van andere katten en is ze dan ook niet bang en zal ze vechten om die dominantie te bewijzen.

Geschik voor op een appartement

Ja, mits hij gezelschap heeft van een andere kat

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, German Rexen zijn niet graag alleen

Verzorging

De German Rex vraagt weinig verzorging. Verwijder met de hand de losse haren van deze kat en wrijft de vacht glanzend met een zeemvel