Katten hebben negen levens, vlooien tien - B. Walmsh

Japanse Bobtail

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Japanse Bobtail is een kat met een zeer korte, bijzondere staart van 10 tot 12 cm, die meestal opgerold is tot een stompje van amper 5 cm. Het is een middelgrote kat met een elegant, goed gespierd lichaam. Er is een langharige als kortharige variant. Ze komen voor in alle vachtkleuren, maar de populairste zijn de overwegend witte katten met een paar zwarte en rode grote gekleurde vlekken. Ze mogen alle oogkleuren hebben en komen ook voor in odd-eyed.

Karakter

De Japanse Bobtail is een speelse levendige, extraverte, onafhankelijke en nieuwsgierige kat met een sterke persoonlijkheid. De Japanse Bobtail is aanhankelijk en erg gehecht aan gezelschap. Met kinderen kan hij goed overweg en laten zich gemakkelijk oppakken en rond sjouwen door spelende kinderen. De Japanse Bobtail is zeer evenwichtig en door zijn goede karakter past hij zich zowel aan op leven in een appartement als aan een buitenleven. Het zijn sportieve jagers, houden van spelletjes en zijn verzot op water. De vachtverzorging van de Japanese Bobtail beperkt zich tot een wekelijkse borstelbeurt.

Geschikt voor op een apppertement

De Japanse Bobtial en een zeer evenwichtige kat met een goed karakter en past zich aan op een appartement als aan een buitenleven.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, de Japanse Bobtail is erg gesteld op gezelschap

Verzorging

De vachtverzorging van deze kat beperkt zich tot een wekelijkse borstelbeurt. De Japanse Bobtail ruift zeer weinig.