Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes - Abraham Lincoln

LaPerm

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De LaPerm is een kattenras dat is ontstaan in de USA. Deze middelgrote , niet gedrongen kat heeft een gekrulde vacht en behoort tot de groep Rex katten. De Laperm komt zowel in langharige als kortharige variëteit voor. De langhaar heeft een volle pluimstaart en de korthaar een meer stekelige, gegolfde staart. De staart is dikker aan de basis en toelopend naar de punt. De vacht van de LaPerm kan variëren van een gegolfde vacht tot geringde krullen, kort en lang. De vacht is vrij zacht van textuur, echter elke vacht is uniek. Het hoofd van de LaPerm is driehoekig met breed geplaatste oren en grote doordringende ogen. Langharige katten hebben pluimen in en achter de oren zoals zijn verre neef de Lynx. Dit kattenras komt voor in alle kleuren en patronen

Karakter

LaPerms zijn hartelijke katten, ze zijn dol op menselijk gezelschap. LaPerms zullen vaak naar het gezicht van hun eigenaar reiken met hun pootjes als teken van affectie. Zij houden ervan te worden geknuffeld en knuffelen ook terug, dit alles onder luid spinnen. De LaPerm is een intelligent ras. Je kan ze apporteren. LaPerms zijn over het algemeen goede jagers.

Geschikt voor op een appartement

Neen, deze kat houdt van de buitenlucht!

Geschikt om langt tijd alleen te zijn

Neen, een Laperm is een sociale aanhankelijke kat die er niet van houdt om alleen te zijn

Verzorging

De vacht van een Laperm heeft weinig onderhoud nodig. Borstelen of kammen hoeft niet noodzakelijk. Geef deze kat best af en toe een bad.