Liefde is je een kater drinken omwille van een poes." - C. Eyckmans

Maine Coon

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Maine Coon is het grootste kattenras ter wereld. De kat heeft een wild uiterlijk, een halflange vacht en een lange volle staart. Op latere leeftijd kan het ras vooral in de winter een imposante kraag rondom de kop en een langere beharing op de achterkant van de achterpoten ontwikkelen. Veel dieren bezitten ook de recessieve eigenschap voor oorpluimpjes. Dit alles maakt de Maine Coon tot een imposante verschijning. De Maine Coon weegt gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen. Ze bestaan in alle natuurlijke kleuren, er zijn ook verschillende kleuren en vachttekeningen mogelijk.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Maine Coon.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio!

Karakter

De Maine Coon is het een zachtaardige maar energieke kat, die goed omgaat met andere huisdieren en mensen. Het humeur is over het algemeen vrij evenwichtig en stabiel, redelijk speels en tolerant. Main Coons zijn zelfstandige katten die zowel binnenhuis als buitenhuis gelukkig zijn. De kat beschouwt zich als onderdeel van het gezin en is altijd van een kleine afstand betrokken bij wat er gebeurt in huis. Het zijn geen echte schootkatten, ze liggen liever naast of in de buurt van de eigenaar. Het stemgeluid is opmerkelijk zacht, ze zijn niet bijzonder vocaal.

Geschikt voor op een appartement

Neen

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, deze kat kan moeilijk alleen zijn en stelt het gezelschap van een andere kat zeer op prijs.

Verzorging

De vachtverzorging van deze kat heeft weinig om het lijf: een wekelijkse borstelbeurt is genoeg om de vacht van deze kat in conditie te houden. Tijdens de ruif moet de vacht voorzichtig gekamd worden. Enkel wassen met een speciale shampoo. Oren van deze kat worden gereinigd met een speciale oorcleaner.