Wie met katten speelt, weet dat hij gekrabd kan worden - Miguel de Cervantes Saavedra

Manx

Kenmerken

kattenrassenUitelijk

De Manx is afkomstig van het Britse eiland Man. Het is een stevige, middelgrote kat met afgeronde indruk. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten en gespierd. Er zijn vijf staarttypes gekend bij deze kat. De rumpy: dit is een kompleet staartloze Manx. De rumpy riser: deze Manx heeft drie heiligbeen wervels (stuitje). De rumpy stumpy: deze Manx heeft een kort stompstaartje. De longie: deze Manx heeft een incomplete, verkorte staart. En de tailed: deze Manx heeft een volledige staart . Alle natuurlijke kleuren zijn toegestaan. De oogkleuren zijn voornamelijk geel, groen en geelgroen.

Karakter

De Manx is een kat met een uitstekend karakter.  Deze kat past zich makkelijk aan verschillende levensstijlen aan. Manxen zijn echte gezelschapsdieren en ze komen goed overeen met andere huisdieren en kinderen. Ze hechten zich meestal aan één persoon in het gezin. Wanneer deze persoon gaat wandelen zal de Manx hem volgen op zijn wandeling. De Manx kan geleerd worden te apporteren, bijvoorbeeld met propjes papier. Ook kan men de Manx leren aan een leiband te lopen.

Geschikt voor op een appartement?

Ja. Wegens het rustige karakter is de manx ideaal voor op een appartement.

Geschikt om lange tjid alleen te zijn?

Neen, de manx is erg sociaal en kan niet goed tegen alleen zijn.

Verzorging

De vacht van deze kat heeft niet veel verzorging nodig, Een à twee keer per week borstelen of kammen is voldoende. Oren regelmatig nakijken en scherpe nagelpunten af en toe knippen.