Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft - Alfred Adler

Ocicat

Kenmerken

kattenrassenUiterlijk

De Ocicat is een grote krachtige kat die stevig gebouwd is en een wild voorkomen heeft door zijn gevlekte vacht. Op de staart zitten geen vlekken maar ringen. De Ocicat heeft een vrij ronde kop met een prominente voorsnoet en puntige oren. Op de kop van de Ocicat komt het lichtste vachtkleur voor en vormt zich boven de ogen een tabby patroon. Dit betekent dat op deze plek strepen zichtbaar zijn die een "M" vormen. Ocicatten kunnen in de volgende kleuren voorkomen: bruin, blauw, chocolate, lilac, cinnamon enfawn met of zonder zilverkleurige ondervacht.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Ociciat.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio!

 

Karakter

De Ocicat is een actieve kat die speels is en nieuwsgierig! Deze kat kan zeer goed omgaan met kinderen en andere katten. De Ocicat kan wat dominant van aard zijn, en niet alle kattenrassen gaan goed samen met deze dieren. De Ocicat is een aanhankelijke en intelligente kat. De Ocicat is zeer intelligent en kan zichzelf allerlei trucjes aanleren, zoals het openen van deuren, apporteren... Je kan ze zelf leren lopen aan een leiband.

Is geschikt voor op een appartement

De Ocicat voelt zicht thuis op een appartement maar ook in een huis met een grote tuin. Wanneer ze uitlsuitend binnen gehouden worden is een flinke krabpaal aan te raden

Is geschikt om lange tijd alleen te zijn

De ocicat kan niet tegen alleen zijn. Deze kat heeft gezelschap nodig. Daarom is het aan te raden om meerdere katten tegelijk te houden. Wegens hun dominante houding kan deze kat niet met alle rassen overweg.

Verzorging

De vachtverzorging voor de ocicat is erg eenvoudig, regelmatig borstelen volstaat!