Speel nooit kat en muis als je een muis bent - Ian Walsh

Pers

Kenmerken

persUiterlijk

Een Pers heeft een heel dikke vacht, korte poten, een brede kop met de oren ver uit elkaar, grote ogen en een heel stomp snuitje. De Pers heeft een stevig en gedrongen lichaam met een korte staart. In de lente verliest de Pers een groot deel van zijn dikke vacht. Perzen kunnen alle kleuren (effen kleuren zoals: wit, zwart, blauw, rood, crème, chocolate, lilac, tabby, zilver, golden....) en tekeningen hebben behalve een gevlekte tekening.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Pers.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio

Karakter

Een Pers is een rustige teruggetrokken kat  die bij momenten zeer speels kan zijn. Ze hebben weingig nodig om zicht bezig te houden maar verwachten wel de nodige aandacht van zijn baasje. Het zijn perfecte schootkatten die uren kunnen spinnen.  Een pers komen goed overeen met kinderen, andere katten en honden.

Geschikt voor op een appartement

Ja, de Pers is een rustige huiselijke kat die zich thuis kan voelen op een appartement.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Ja een Pers kan tegen alleen zijn.

Verzorging

De vachtverzoring van een Pers is belangrijk.  De vacht van de Pers is zo lang en dicht dat de kat hem niet alleen kan wassen en onderhouden. Een dagelijkse borstelbeurt is noodzakelijk. Voor een vuile vacht zijn er speciale poeders of shampoos in de handel. Regelmatig baden is aangeraden. De ogen van deze kat reinig je best met een speciale ooglotion.