De waarheid over de kat hoort men van de muizen - Henry Ford

Ragdoll

Kenmerken

ragdollUiterlijk

Een Ragdoll behoort tot de grootste kattensoorten. Het zijn forse katten met halflange zijdezachte vacht die langer is rond de staart en de hals. Een volwassen kater kan tussen 6-8 kilogram wegen. en een volwassen poes tussen 4-6 kilogram. Ragdolls zijn point katten. Dit wil zeggen dat de snoet, oren, poten en de staart donderder is den de rest van het lichaam. Een Ragdoll heeft grote blauwe ogen, ovaal van vorm. Ragdoll is de engelse vertaling voor lappenpop. De naam komt van de eigenschap dat de kat zich in de armen van zijn baasje laat hangen en helemaal verslapt.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Ragdoll.  Daar een hobbyfokker in uw regio! 

Karakter

Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Ze zitten graag op de schoot. Ze zijn heel sociaal, erg op mensen gericht, ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk maar houden niet van lawaai. Ragdolls blijven hun leven lang speels. Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook goed vinden met andere dieren.

Geschikt voor op een appartement

Een Ragdoll kan zich perfect aanpassen aan een beperkte ruimte.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

De Ragdoll kan niet tegen eenzaamheid.

Verzorging

Een Ragdoll heeft een halflange vacht maar deze geeft geen neiging tot klitten. Daarom heeft de vacht van deze kat niet zo veel verzorging nodig. Eenmaal per week borstelen of kammen met een grove kam is voldoende.