Speel nooit kat en muis als je een muis bent - Ian Walsh

Sphynx

Kenmerken

sphynxUiterlijk

De Sphynx is een naakte kat met enorme oren en een tonvormig lichaam. Deze kat ziet er naakt uit maar compleet haarloos is hij niet. De huid is bedekt met heel korte donshaartjes en als je hem aait voelt hij aan als een perzik. Op de oren, snuit, voeten en staart kunnen de donshaartjes iets langer zijn. Deze kat bestaat in alle kleurschakeringen.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Sphynx.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio!

 

Karakter

De Sphynx is een intelligente, nieuwsgierige, aanhankelijke kat die er erg van houdt om geaaid en geknuffeld te worden. Het is een speelse en levendige kat. Sphynxen zijn erg sociaal en kan goed omgaan met mensen en andere huisdieren.

Geschikt voor een appartement

De Sphynx is een kat die perfect binnen kan leven

Geschikt om lange tijd alleen te zitten

Deze sociale en aanhankelijke kat houdt er niet van om een hele dag alleen te zijn! Als u te veel van huis bent schaft u best een tweede kat aan als gezelschap.

Verzorging

De sphynx heeft veel verzorging nodig. Hij heeft een hogere stofwisseling waardoor zijn lichaamstemperatuur iets hoger ligt dan van andere katten. Dit leidt er toe dat deze kat meer eet dan een gewone kat. Zorg er dus voor dat er altijd voldoende droogvoer en drink water beschikbaar is. 
Sphynxen transpireren en produceren talg (huidsmeer) daarom raden wij aan de de kat éénmaal per week te wassen worden met een zachte, milde zeep.
Ook de oren van de Sphynx hebben aandacht nodig. Sphynxen produceren immers meer oorsmeer dan andere rassen vandaar bij elke de wasbeurt de oren schoonmaken met een wattenstaafje. De nagels moeten ook regelmatig maar voorzichtig worden geknipt.