De functie van een kat is zitten en bewonderd worden - Georgina Stickland Gates

Vlooien allergie

vlooien allergie

Katten kunnen allergisch reageren op het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt. Elke daaropvolgende beet van een vlo wordt dan geactiveerd waardoor het dier enorm veel jeuk krijgt. Ze kunnen zichzelf dan tot bloedens toe krabben en bijten. Elke beet van een vlo op een later tijdstip is dan voldoende om deze allergie in stand te houden! 

   

In tegenstelling tot wat veel mensen denken speelt een groot deel van de levenscyclus van de vlo zich af buiten het huisdier. Als je kat last heeft van vlooien allergie is een vlooienbandje alleen niet genoeg. Je moet niet alleen de vlooien op de kat bestrijden maar ook heel de leefomgeving van de kat.  Duizenden eitjes en larven kunnen zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten. 

Bestrijding vlo op de kat

Stronghold spot-on oplossing
Advies: 1 x per maand toedienen op de huid. Tot minimal 4 weken na 1 behandeling worden de volwassen vlooien gedood voordat zij eitjes leggen.
Ook uw andere huisdieren moeten worden behandeld tegen vlooien.

Bestrijding vlo in de leefomgeving

Indoor-X omgevingsspray
Deze spray doodt vlooien, vlooienlarven en andere kruipende insecten in huis, gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling.
Advies: 1 x per maand omgeving behandelen gedurende 3 maanden. Eerst stofzuigen.
Oppervlakte= 120 m2.

 

Behandeling vlooien allergie 

Naast de bestrijding van de vlo zal de kat met een kortwerkende corticosteroïden kuur worden behandeld om de allergische reactie en de hiermee samenhangende jeukklachten tegen te gaan. Als daarna de vlooien preventie goed is, zal uw huisdier geen klachten meer krijgen.