Wie met katten speelt, weet dat hij gekrabd kan worden - Miguel de Cervantes Saavedra

Kies de juiste krabpaal

krabpaal kiezen

Katten scherpen hun klauwen om verschillende redenen. Door te krabben, onderhouden ze hun klauwen!  Aan de onderkant van hun poten zitten klieren die feromonen produceren.  Het krabben zorgt voor zichtbare tekens naar andere katten toe.  Katten bakenen zo er hun territorium mee af.  
Ben je op zoek naar een krabpaal?  Klik op de volgende link voor een overzichtje van de verschillende verkooppunten op de kaart!

Een krabpaal is een echte must have in huis voor elke katteneigenaar.  Katten krabben instinctief, vandaar.  Hier volgen enkele tips wanneer je op zoek bent naar een degelijke krabpaal.  

Zorg dat de krabpaal stabiel is en op een effen oppervlak staat.  Een wiebelige krabpaal is not done!  De kans is groot dat de kat dit zaakje niet genoeg zal vertrouwen en de krabpaal  niet gebruikt worden.

Zorg dat de krabpaal hoog genoeg is.  Een kat moet zicht uitgebreid kunnen rekken tijdens het krabben.  Als je kat vaak liggend haar nagels scherpt kan een verticale krabpaal of krabkarton voor extra bewegingsvrijheid zorgen.  

Een krabpaal zet je best centraal, gezellig tussen de gezinsleden.  Katten beschouwen de krabpaal vaak als hun eigen plekje, vandaar.  Is er een meubel waaraan uw kat wel eens zou durven krabben?  Zet de krabpaal ernaast! Zo verminder je het risico dat je meubels onder handen worden genomen door de kat

Katten houden er van om om verschillende locaties hun nagels te scherpen.  Daarom is het aangeraden om meerdere soorten krabgelegenheden te voorzien.

Krabpalen kunnen bekleed zijn met natuurlijk of synthetisch materiaal.  Kies bij verticale krabpalen voor dik en natuurlijk sisal!

Smeer kattenkruid op uw krabpaal om deze aantrekkelijker te maken. De neptalactoon in kattenkruid (een soort munt) is een lokmiddel voor katten!

Als uw kat aan uw meubels krabt gebruik dan citrus:menthol geuren of oliën. Deze kunnen helpen uw kat weg te houden van deze oppervlakten!