Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft - Alfred Adler

Abessijn

Kenmerken

Abessijn

Uiterlijk

De Abessijn is een kleurrijke kat met een kenmerkend getickt tabby patroon. De kat is gemiddeld van grootte, elegant maar gespierd van bouw. De kop is gematigde wigvorm met afgeronde contouren. De ogen zijn omrand door een fijne donkere lijn, omcirkeld door een lichter gekleurd gebied. De lichaamsbouw van de abessijn zit tussen gedrongen en uiterst elegant in. De poten zijn elegant en fijngebouwd. De voetjes zijn klein, ovaal en compact. De abessijn geeft de indruk hoog op de poten te staan. De staart van de abessijn is stevig aan de aanzet, redelijk lang en loopt geleidelijk uit in een punt. De vacht is tamelijk kort, fijn en zijdeachtig van structuur en ligt dicht bij het lichaam. De abessijn komt voor in de kleuren wildkleur, ruddy, sorrel, blauw, fawn, schildpad, rood en creme. Ben je geïnteresseerd in dit specifieke kattenras?  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een abessijn.  Daar vind je een hobbyfokker uit uw regio!

 

 

Karakter

De abessijn is een vrolijke, zeer intelligente, nieuwsgierige en aanhankelijke speelse kat die geregeld op je schoot kruipt, heerlijk kan spinnen en echt houdt van knuffelen. Abessijnen zijn gevoelige katten en vragen veel aandacht van hun eigenaar en zullen wegkwijnen als ze alleen achtergelaten worden. Ze voelen zich niet op hun plaats in een te grote groep katten. De abessijn is een actieve en soms wat veeleisende kat. Deze kat is geschikt voor mensen die een aanwezig huisdier zoeken en de combinatie van subtiliteit, gevoeligheid, activiteit, affectie en intelligentie waarderen.

 

Geschikt voor op een appartement

Neen

Geschikt om een lange tijd te alleen zijn

Neen

Verzorging

De vacht van deze kat is makkelijk te onderhouden. Tijdens de rui kan je met een rubberen handschoen de lossse haren uit de vacht verwijderen. Anders volstaat een kambeurt een keer om de 14 dagen. Ga met een licht vochtige zeemvel over de vacht voor extra glans. Knip regelmatig de nagels en zorg voor een krabpaal. Controleer de oren regelmatig en maak ze proper.