De waarheid over de kat hoort men van de muizen - Henry Ford

Balinees

Kenmerken

BalineesUiterlijk

De Balinees lijkt op de Siamees en is gespierd, lang en slank. De achterpoten staan hoger dan de voorpoten. De poten van deze kat zijn lang en smal en de voeten zijn ovaalvormig. De staart is lang en dun. De kop van een Balinees is wigvormig en de ogen amandelvormig en diepblauw van kleur. Ze staan schuin in de kop geplaatst. De meest voorkomende keuren bij een Balinees zijn: seal point, blue point, chocolate point, lilac point, red point, cream point. Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Balinees.  Daar vind je een overzicht van de verschillende cattery's waar je terecht kan voor een Balinees op de kaart gesitueerd.

Karakter

Een Balinees is een zeer intelligente en levendige kat en heeft een sterk eigen karakter. Ze zijn speels en kunnen zich dagenlang bezighouden met allerlei speeltjes. Ze zijn erg aanhankelijk en gesteld op gezelschap.

 

Geschikt voor op een appartement

Ja

Geschikt om lange tijd alleen te zijn?

Niet echt. De Balinees houdt erg van gezelschap en kan moeilijk alleen zijn. Als u veel van huis bent is een speelkameraadje een goed idee.

Verzorging

De vacht van een Balinees kan je goed in conditie houden door een keer per week te borstelen met een borstel. Goed nakammen met een grove kam. Tijdens de rui voorzichtig de losse haren van deze kat verwijderen met een rubberen borstel.