Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes - Abraham Lincoln

Scottish Fold

Kenmerken

scottischFoldUiterlijk

De Scottish Fold is een middelgrote kat met korte nek, dikke poten, volle wangen, grote ronde ogen en gevouwen oren. De Scottish Fold heeft een korte neus met een lichte stop. De ogen staan ver uit elkaar. De kittens worden niet geboren met geplooide oren, pas na 3 weken beginnen de oren te plooien. De vacht kan alle kleuren hebben. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, rood, zwart en creme eventueel met wit en een tabbytekening, ook effen wit komt voor. De oogkleur is meestal koperkleurig.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Scottish Fold.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio.

Karakter

De Scottish Fold is een rustige, lieve aanhankelike kat. Ze is speels en kan goed overeen komen met kinderen maar ook met andere katten en honden. De Scottish Fold houdt van knuffelen maar zal zich nooit opdringen. Scottish Folds zijn niet luidruchtig.

Geschikt voor op een appartement

ja, de Schottish fold kan zicht gemakkelijk aanpassen

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, deze kat stelt gezelschap op prijs maar kunnen ook wel eens een dagje alleen blijven

Verzorging

De vachtverzorging van deze kat is gemakkelijk. Regelmatig borstelen is voldoende. Tijdens de rui kan een massagehandschoen of rubberen borstel dienst doen om de dode en losse haren te verwijderen. Maak de oren van deze kat best af en toe schoon.