Een verliefde kater die voor zijn poes een delicatesse meebracht kreeg te horen: 'Schat wat maak je me toch altijd weer zo blij met een dooie mus - Kadé Bruin

Siamees

Kenmerken

siameesUiterlijk

De Siamees is elegante en lenige kat met Oosterse roots. Deze kat heeft een lange, wigvormige kop en een lange slanke nek. Siamesen hebben grote puntige oren en een korte, fijne vacht. De Siamees heeft blauwe amandelvormige ogen en een fijne, korte glanzende vacht. Ze hebben een lange dunne staart met een spits einde. Siamesen zijn point katten. Dit wil zeggen dat de snoet, oren, poten en de staart donderder is den de rest van het lichaam. De kittens worden altijd wit geboren. Later krijgen ze hun gekleurde points. De vier klassieke kleuren zijn sealpoint, bluepoint, chocoladepoint en lilacpoint. Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Siamees.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio!

Karakter

De Siamees is een extraverte kat met uitgesproken karakter die veel aandacht nodig heeft. Ze staat bekend om haar luidruchtige maar melodieuze stem. Siamezen kunnen goed overweg met katten en ander honden maar het meest van al houden ze van mensen. Ze kunnen bezitterig over komen en gaan alles doen om in de gunst te komen van hun baasje. Deze katten hebben nood aan aaien, knuffelen en spelen. De Siamees is de ideale schootkat die je perfect kan africhten. Ze apporteert, zit en rolt op eenvoudig verzoek. De Siamees is één van de langst levende raskatten.

Geschikt voor een appartement

Ja

Geschikt om lange tijd alleen te zijn

Neen, een Siamees kan niet tegen alleen zijn en begint dan van alles (gordijnen behangpapier....) te vernielen.

Verzorging

De verzorging van de Siamees is gemakkelijk. Een wekelijkes borstelbeurt is voldoende.