De functie van een kat is zitten en bewonderd worden - Georgina Stickland Gates

Asielen

Opvang voor zwerfdieren

asielen

In Belgie krijgt elke 40 minuten een kat een dodelijk spuitje toegediend, in totaal worden jaarlijks meer dan 11.000 katten geëuthanaseerd.

Vele mensen kopen ondoordacht een leuke kitten. Later worden ze dan ergens gedropt om allerlei redenen. Omdat het baasje op reis ging of verhuisde, echtscheiding, allergie, de komst van een baby ... Baasjes vinden het ook dikwijls niet nodig om de kat te laten steriliseren, meestal vanwege het prijskaartje dat er aanvast hangt! Het gebeurt dan soms dat later de kittens ergens achter gelaten worden samen met de moederpoes en zo in een asiel terecht komen.

Sinds 1 september 2014 is het verplicht om elk kitten dat verkocht of weggegeven wordt, te identificeren en steriliseren. Zo’n verplichte identificatie bestaat uit het aanbrengen van een microchip in de hals van de kat. Vanaf 1 januari 2016 is deze maatregel uitgebreid naar elke nieuwe kat. Elke ‘nieuwe’ kat wil zeggen, elke kat die vanaf 1 januari geboren, weggegeven of geadopteerd wordt. 

Klik op de link voor voor een asiel in uw regio!

 


asielen1.jpgcattery1.jpgikzoekeenkat3.jpgikzoekeenkat9.jpgkat-kitten12.jpgkatten1.jpgkatten8.jpgkattenrassen3.jpgkittens-kat3.jpgmicrochip1.jpgraskatten3.jpgraskatten5.jpg