Wie met katten speelt, weet dat hij gekrabd kan worden - Miguel de Cervantes Saavedra

Gezonde groenten en fruit 

fruitvoorkatten

Er is een breed assortiment aan kattensnacks te vinden in de handel. Maar soms vindt een kat dat wat jij eet nu eenmaal veel interessanter. Hier volgen 6 soorten groente en fruit waar je kat best af en toe een hapje van mag.

 

Bananen

In bananen zitten kalium en vezels, en die kunnen katten goed gebruiken. Bovendien kunnen ze dit zachte fruit makkelijk eten. Van de suiker in dit fruit moeten ze niet te veel binnenkrijgen, maar een klein stukje banaan op zijn tijd kan geen kwaad.

Meloenen

Watermeloen, netmeloen of honingmeloen zijn alle drie bijzonder voedzaam voor katten. Ze zitten vol antioxidanten, vitaminen en mineralen en suiker.  Suikers kunnen ze missen, maar bied af en toe een paar kleine stukjes meloen zonder schil aan en je kat eet uit je hand.

Erwtjes

Met hun vezels, vitamine A en C kun je erwtjes gerust groene gezondheidsbommetjes noemen. Ze worden niet voor niets ook in kattenvoer verwerkt. Wil je ze vers aanbieden, stoom de erwten dan en kruid ze niet. Bevroren erwtjes kun je zelfs in een voerbal aanbieden, dat vind je kat helemaal het einde.

Spinazie

Je kat zal er misschien zijn neus voor ophalen, maar doet hij dat niet, dan kan spinazie hem een geweldige boost geven. Want wat zit er niet allemaal in: vitamine A, C en K, calcium én ijzer! Geef het vers, even gekookt of gestoomd zonder kruiden, en snijd deze bladgroente in klein stukjes.

Bosbessen

Ook bosbessen worden in kattenvoer verwerkt vanwege hun vitamine A en C en vele antioxidanten. Geef ze tussendoor als verse kattensnack, je kat zal er gek op zijn.

Pompoen

Ingeblikte pompoen bevat zeer veel vezels en kan het verteren van voeding een stuk gemakkelijker maken. Ideaal wanneer je kat geobstipeerd is.