Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft - Alfred Adler

Hond en Kitten

Er is reeds een hond in huis en er komt een kitten bij

hondenkittenEen hond is een roedeldier. Een hond voelt zich veel minder snel bedreigd door een nieuwkomer in huis dan een kat. Een hond leeft in een roedel leeft en voelt zich ook gesteund door de leden van de roedel , u en uw gezin dus.

 

 

 

  • Houd het kitten de eerste dagen in een bench. Zet de kat in de bench hoger dan vloer. Katten voelen zich meer op hun gemak als ze zich op een hoger gelegen niveau bevinden. Hoe zekerder de kat zich voelt, hoe kleiner de kans is dat hij gaat blazen of dreigen naar de hond. Bovendien kan de kat zo niet wegrennen en daarmee het jachtinstinct van de hond prikkelen.
  • Laat niet toe dat de hond tegen de bench op gaat springen of gaat staan blaffen tegen het kitten. Probeer beide dieren af te leiden door het geven van iets lekkers of leidt de hond af met zijn favoriete speeltje. Prijs en beloon de hond als hij in de buurt van de bench komt en zich netjes gedraagt. Doe datzelfde bij het kitten.
  • Na een week kunt u de kat voor het eerst uit de bench laten. Dat doe je best op een moment dat de hond niet binnen in huis is. Zo geeft u de kat de kans om zijn omgeving te verkennen en haar territorium af te bakenen. Als de kat een paar keer de kans heeft gehad om de omgeving rustig te verkennen zonder dat de hond erbij is en hond en kat blaffen, grommen of blazen niet meer naar elkaar, kan je kat en hond bij elkaar te laten. Haal de kat uit de bench en zet hoger dan de vloer. Laat dan de hond in de kamer, zorg dat de hond aan de lijn is zodat je direct kan ingrijpen wanneer de hond toch achter de kat gaat jagen.

asielen1.jpgasielen2.jpgasielen3.jpgkat-kitten1.jpgkat-kitten10.jpgkat-kitten11.jpgkatten1.jpgkatten10.jpgkatten11.jpgraskatten2.jpgraskatten3.jpgraskatten4.jpg