De functie van een kat is zitten en bewonderd worden - Georgina Stickland Gates

Kat en Pup

katenpupEen kat zal haar territorium verdedigen en zal zich eerder bedreigd voelen en onzeker zijn doordat er een pup bij komt haar territorium. 
De eerste kennismaking tussen kat en pup moeten zo rustig mogelijk gebeuren. Zorg dat er niet te veel opwinding of lawaai is. Katten kunnen hiervan gestresseerd geraken.

 

  • Houd de hond de in het begin best in de bench. Laat de kat langzaam, liefst vanaf een hoge plaats aan de pup wennen. Geef de kat wat voedsel  in aanwezigheid van de pup, eerst op afstand en nadien steeds dichter en dichter bij. Zolang de kat het voedsel weigert is ze nog te veel onder de induk van de pup en is het nog niet het moment om de pup vrij te laten. Als de kat en de pup in elkaars omgeving kunnen eten betekent dat ze samen ontspannen zijn.
  • Zorg dat de kat misschien even buiten is of indien je een huiskat hebt zorg dan dat de kat even in een andere kamer is zodat de hond rustig op verkenning kan. Als de kat binnenkomt zorg er dan voor dat de pup aan de lijn is zodat de pup de kat niet kan najagen. De meeste katten kunnen wel samen leven met een hond indien de hond maar niet direct op hen afkomt.
  • Zorg dat de kat en de hond elkaar kunnen ontlopen en geef ze een eigen plek om te liggen en te slapen in huis. Zet de kattenbak op een plaats waar de hond niet bij kan.

ikzoekeenkat1.jpgikzoekeenkat10.jpgIkzoekeenkat11.jpgikzoekeenkat12.jpgikzoekeenkat2.jpgikzoekeenkat3.jpgikzoekeenkat4.jpgikzoekeenkat5.jpgikzoekeenkat6.jpgikzoekeenkat7.jpgikzoekeenkat8.jpgikzoekeenkat9.jpg