Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft - Alfred Adler

Kattenbakvulling kiezen

kattenbakvulling

Er zijn twee verschillende soorten kattenbakvullingen: minerale korrels en niet-minerale korrels. De laatste is gemaakt van organisch materiaal, zoals hout- en papierafval: bv Peewee Ecologische houtkorrels. Door ecologische kattenbakvulling te gebruiken kan je uw ecologische voetafdruk verkleinen. Ecologische kattenbakvulling is biologisch afbreekbaar en mag in de compostbak of op de composthoop.

De minerale variant is van klei. Bij de minerale korrels kan je kiezen tussen klontvormende kattenbakvulling en niet-klontvormende kattenbakvulling. De klontvormende korrels plakken aan elkaar als ze nat worden. Zo zijn ze makkelijk uit de bak te scheppen. De klompen sluiten de vieze geurtjes op, waardoor de bak minder ruikt.

De niet-klontvormende korrels absorberen vocht, maar plakken niet aan elkaar.  Hier moet je gewoon heel de inhoud na een 5-tal dagen vervangen! 

 

Stel je zelf 3 vragen om te beslissen welke korrels het beste zijn voor jou:

1. Ben je bereid dagelijks klontjes te scheppen? Klontvormende korrels.

2. Waar staat de kattenbak? Keuken, garage, wasplaats, living etc. Staat de bak in een leefruimte, dan zijn klontvormende korrels beter wegens een betere geurcaptatie.

3. Hoe intensief wordt de bak gebruikt? Bij intensief gebruik: klontvormende korrels zijn zuiniger in gebruik en je hebt minder last van geurtjes.

Tips

  • Kattenbakvulling van Catsan neemt vieze luchtjes prima op.
  • Kattenbakvulling van AH Schep & schoon 3-vou­di­ge hy­gi­ë­ne: fijne korreltjes met een geurtje.
  • Kattenbakvulling Sanicat Professional Aloë Vera versprijdt een heerlijke geur van Aloë Vera