Er bestaan maar twee manieren om te ontsnappen uit de triestheid van het bestaan: muziek en katten - Albert Schweitzer

Kitten of een volwassen kat?

kittenofkat

Een kitten of kies je een volwassen kat?  Een druk gezin of een oudere persoon kan soms beter kiezen voor een volwassen kat. Deze vraagt uiteraard minder aandacht en verzorging dan een kitten.

Kitten

Een kitten zal snel over het verlies van moeder of netstgenootjes heen zijn en laat zich dan ook snel in het nieuwe gezin opnemen. Hoe meer aandacht en opvoeding een kitten krijgt, hoe prettiger het zich later als huisgenoot zal gedragen en hoe nauwer de banden met de eigenaar worden. Een jonge kat is heel speels en ondeugend. Bovendien is het leuk om het dier te zien opgroeien. Een kitten past zich sneller aan zijn omgeving aan dan een oudere kat.

Volwassen kat

Iedere volwassen kat heeft tijd nodig om aan een nieuwe baas en het nieuwe huis te wennen. Als als het dier te snel naar buiten mag, zal het soms gaan zwerven of zijn oude huis trachten terug te vinden. Het kan een paar maanden duren voor de kat tot rust is gekomen en aan zijn nieuwe omgeving is gewend. Zoek je een volwassen kat?  Kies een asiel in uw regio!


katten1.jpgkatten10.jpgkatten11.jpgkatten12.jpgkatten2.jpgkatten3.jpgkatten4.jpgkatten5.jpgkatten6.jpgkatten7.jpgkatten8.jpgkatten9.jpg