Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes - Abraham Lincoln

Kittens en Kids

Zorg voor een rustige omgeving

kittenKinderen zijn meestal erg druk en lawaaierig. Ze zullen het nieuwe kitten maar al te graag overladen met dikke knuffels! Een kat heeft hier een hekel aan en zal reageren met spartelen, krabben en een eeuwige angst hebben voor kinderen.

Laat het kind rustig op de bank zitten en zet de kat naast het kind of op de schoot. Laat het kind, de kat aaien. De poes zal laten zien dat ze op haar gemak is bij het kind door kopjes te geven, te spinnen, met voorpootjes te kneden of te likken (het teken dat de poes zich uitermate goed voelt bij de persoon in kwestie). Van zodra de poes tekenen vertoont van onrust of angst, moet het kind het dier laten gaan. Dit kan een aantal keren per dag geoefend worden. Wanneer het kind van zijn kant leert de poes niet te fixeren en geen onverwachte bruuske bewegingen of geluiden te produceren, zal er een fijne relatie kunnen ontstaan tussen de poes en het kind.


kittens-kat1.jpgkittens-kat10.jpgkittens-kat11.jpgkittens-kat12.jpgkittens-kat2.jpgkittens-kat3.jpgkittens-kat4.jpgkittens-kat5.jpgkittens-kat6.jpgkittens-kat7.jpgkittens-kat8.jpgkittens-kat9.jpg