Er bestaan maar twee manieren om te ontsnappen uit de triestheid van het bestaan: muziek en katten - Albert Schweitzer

Krabprobleem

krabbenKrabben doet een kat om de nagels te scherpen en om een visitekaartje achter te laten.  Het krabben zorgt ervoor dat de rafelige, afgesleten nagels van de voorpoten verwijderd om de nieuwe, zeer scherpe nagels die eronder groeien te voorschijn te brengen. Aan de voetzolen zitten geurklieren die tijdens het krabben geuren afscheiden. Vandaar dat de kat steeds terug keert naar dezelfde plaatsen om te krabben.

Je kan een krabpaal plaatsen vlakbij de favoriete plek van je kat, zodat je hem kan leren dat hij zijn toevlucht moet zoeken tot de krabpaal.

Krabben afleren

Als de poes voor het eerst thuis komt moet u meteen ingrijpen wanneer ze ergens wil gaan krabben waar niet mag. Dit kan u best doen door een plantenspuit te gebruiken of door ineens lawaai te maken. Klets bv met een krant op de tafel, laat een ballon springen, rammel met een blikje met knikkers....U doet dit terwijl u druk in de weer bent met iets anders, zodat de poes u niet verdenkt. Kijk zeker de poes nooit aan op dat moment. Dit alles moet u zeker twee weken consequent volhouden om de kat te leren dat krabben op die plaatsen onaangename gevolgen heeft.

 

Als de poes toch gekrabd heeft aan iets tijdens uw afwezigheid moet u strafmaatregels nemen .

  • Behangpapier, stoelpoten, meubels behangt u best met schuurpapier. wanneer de kat hieraan krabt, geeft dit een zeer onaangenaam gevoel aan de voetzooltjes zodat ze met krabben stopt.
  • Flink opgeblazen ballonnen kunnen ook goede resultaten geven. Tijdens het krabben raakt de kat één van de ballonnen die plots kapot springt en voor een goede schrikreactie zorgt.
  • Een "wankel" blik gevuld met knikkers met een touw eraan vast, wordt op de armleuning gezet. Het touw hangt naar beneden op de plaats waar de kat meestal krabt. Tijdens het krabben zal de kat zeker in het touw vasthangen, zodat het blik valt en de knikkers haar om de oren vliegen.

Dit moet je ook weer zeker twee weken volhouden om de kat het krabben af te leren.


kattenrassen1.jpgkattenrassen10.jpgKattenrassen11.jpgkattenrassen12.jpgkattenrassen2.jpgkattenrassen3.jpgkattenrassen4.jpgkattenrassen5.jpgkattenrassen6.jpgkattenrassen7.jpgkattenrassen8.jpgkattenrassen9.jpg