Katten hebben negen levens, vlooien tien - B. Walmsh

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden moet ook in de winter

Vlooien

Zelfs het best verzorgde kat kan vlooien krijgen. Ook binnenkatten! Vlooien zijn vervelende kleine beestjes die zich prima thuis voelen bij u in huis. Zij kunnen bij u en uw kat jeuk veroorzaken. Het is verstandig uw kat te behandelen met een antivlooienmiddel ook als deze geen vlooien heeft. Zo voorkomt u dat uw kat last van jeuk krijgt en bovendien voorkomt u zo een vlooienplaag bij u in huis. Voor info en advies kan je steeds terecht bij uw dierenarts!

Symptomen

Als u de vacht goed opzij duwt kunt u zien of de vacht vlovrij is. Let erop dat u geen vlooien ziet en/of zwarte vlekjes tegen komt. Dit zijn vaak vlooienpoepjes en duiden ook op een besmetting met vlooien. Met een speciaal vlooienkammetje zijn vlooien en vlooienpoepjes nog beter op te sporen. Het is een misverstand dat een vlooienbesmetting iets met hygiëne te maken zou hebben. Elke kat kan vlooien krijgen!

Vlooien bestrijden

Als u w uw hond of kat vlooien heeft, behandel dan niet alleen het besmette dier, maar al uw huisdieren tegelijkertijd. Kies een veilig middel in de juiste dosering, zoals bijvoorbeeld Advantage, Effippro of Frontline. De vlooieneitjes en larven bevinden zich niet op uw hond of kat, maar in de directe omgeving. Stofzuigen, juist in de hoeken en langs plinten is heel belangrijk, maar kan toch nog niet voldoende zijn om alle eitjes te verwijderen. Een goede omgevingsspray, zoals bijvoorbeeld Indoor-X Ongediertespray is vaak nodig om vlooien, larven en eitjes te doden. Het wassen van ligkussens en dekens helpt ook.